Căpuşele de la CEH pot fi îndepărtate. Nu se ştie când

Contractele păguboase pe care le are Complexul Energetic Hunedoara pot fi denunţate. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, subliniază că renegocierea contractului colectiv de muncă sau denunţarea unor contracte păguboase sunt cuprinse în programul de măsuri imediate.

ceh3

“Conform comunicării administratorului judiciar, în prezent se desfăşoară un program de măsuri imediate, convenit cu administratorul special şi discutat cu conducerea CEH şi cu sindicatul reprezentativ Muntele, care conţine următoarele acţiuni: reducere graduală a salariilor pentru personalul de conducere şi a consilierilor, restructurarea organigramelor atât la sediul central, cât şi la sucursale, renegocierea contractului colectiv de muncă, reducerea cheltuielilor cu transportul şi reglementarea deplasărilor/delegaţiilor inclusiv pentru personalul de conducere al CEH, analizarea şi după caz, denunţarea contractelor în derulare, care nu sunt benefice CEH, demararea procedurilor de recuperare a creanţelor” arată secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu.

Reprezentanţii ministerul de resort subliniază că personalul direct productiv nu este vizat de niciuna dintre măsurile de reducere a cheltuielilor.

“Măsurile prezentate nu vor afecta personalul direct productiv sau cel care deserveşte personalul direct productiv, astfel încât să nu se diminueze capacitatea de producţie a complexului”, mai arată secretarul de stat.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »