Pericol de inundaţii pe Jiu

Judeţul Hunedoara, sub cod galben de precipitaţii. Autorităţile sunt în alertă după ce Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare de inundaţii. Informarea este valabilă şi pentru judeţul Hunedoara. Pentru râul Jiu există posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

inundatii2

Ministrul Petre Tobă a cerut responsabililor din cele 7 județe vizate de atenționare (Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Alba) să monitorizeze permanent cursurile de apă și să fie pregătiți să intervină în cazul în care se înregistrează creșteri ale debitelor de natură să pună în pericol viața comunităților. De asemenea, ministrul a cerut ca la nivel teritorial să fie făcute evaluări pornind de la experiența anilor anteriori și să se acorde o atenție deosebită zonelor în care au fost probleme, iar dacă se impune să se ceară sprijinul județelor limitrofe”, arată reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

 

Pericolul de inundaţii este valabil începând din această seară.

 

“Pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş superior şi afluenţii săi, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera(judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Gorj şi Caraş-Severin), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu superior şi mijlociu şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj),afluenţii Mureşului din judeţele Hunedoara şi Alba. Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 07.03.2016 ora 20:00 – 07.03.2016 ora 24:00 pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin, Gorj şi Hunedoara”, se arată în comunicatul INHGA.

[slideshow_deploy id=’22083′]