„ELENA SI ANA, REGINE IN EXIL”- UN ALTFEL DE CURS PENTRU LICEENI DEVENI

Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat marti 8 martie 2016, o manifestarea cultural-educativa din ciclul „Reginele Romaniei”, cu titlul „Elena si Ana, regine in exil”. Aceasta prezentare a avut scopul de a completa cunostintele de istorie dobandite de elevi in cadrul orelor de curs si totodata sa le ofere informatii noi.

Biblioteca-deva

Elevii colegiilor din municipiul Deva au luat astazi parte la prezentarea despre cele doua regine, care au scos in evidenta rolul monarhiei in istoria recenta a Romaniei. Reginele Elena si Ana au avut traiectorii diferite, au trait in epoci de o mare complexitate si au fost devotate fiului si respectiv sotului, Regele Mihai I al Romaniei. Soarta acestora a fost marcata de exil, fiind obligate sa stea departe de tara lor.

Cursul despre cele doua regine ale Romaniei a adus informatii importante in bagajul de cunostinte al elevilor, menite sa intregeasca tabloul personalitatilor romanesti care au jucat un rol important in momente-cheie ale ultimilor ani.

Ca de fiecare data, la finalul prezentarii au fost adresate intrebari celor din sala, iar raspunsurilecorecte au fost rasplatite cu diplome si carti, oferite de Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)