A XIII-a ediţie a Serbărilor Zăpezii, în Parâng

 

Staţiunea Parâng găzduieşte, la final de săptămână, tradiţionalul concurs „Serbările Zăpezii”, manifestare ajunsă deja la cea de a XIII-a ediţie.

Evenimentul este organizat de Asociația Pro-Parâng, în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroșani și Clubul  Sportiv  Școlar Petroșani şi a avea loc în perioada 12 -13 martie 2016. Ccondițiile din acest an sunt foarte dificile, spun organizatorii, stratul de zăpadă este mic, iar temperaturile sunt ridicate. Locul de desfășurare stabilit este pârtia  A – zona cabana INEFS, dar, în funcție de condițiile din ziua concursului, organizatorii își rezervă dreptul de a modifica locația pentru a asigura condiții cât mai bune și sigure pentru desfășurarea celor două zile de concurs.

Competiţia debutează sâmbără, când este programat un concurs de sanie pentru copii până la 18 ani pe trei categorii de vârstă: sub 8ani, 8-12 ani, 12-18 ani, cu începere de la ora 11.30; parada măștilor de carnaval ( se premiază ceea mai originală mască realizată de concurent s-au achiziționată) şi jocuri distractive pe pârtie. Festivitatea de premiere va avea lor la ora 14.30.

Duminică va avea loc concursul de schi alpin, probă de slalom deschis pentru toate categoriile de vârstă: sub 8 ani două categorii, 8-12 ani, 12-18 ani, 18-30 ani, 30-45 ani, 45-60 ani, peste 60 ani, cu începere de la ora 11.30. Cei mai buni sportivi vor fi premiaţi la festivitatea programată tot pentru ora 14.30. Cele mai bune rezultate și nu numai vor fii răsplătite cu diplome, medalii ,cupe și premii surpriză.

 

[slideshow_deploy id=’19661′]