Ajutorul pentru CEH din iunie, aprobat de deputaţi în martie

Cu 235 de voturi pentru şi unul împotrivă deputaţii au adoptat Poiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 22/2015 privind acordarea unui ajutor de stat individual pentru salvare Societății „Complexul Energetic Hunedoara”.

ceh-794x486

Proiectul de Lege a primit şi votul senatului, iar la camera Deputaţilor a ajuns în luna octombrie a anului 2015. În fapt, este vorba despre avizul dat Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului adoptată în 24 iunie 2015.

Ca să ajungă să fie votat în Camera Deputaţilor, proiectul legsilativ a parcurs toate etapele, de la înregistrarea lui, la discutarea şi aprobarea în comisiile de specialitate.

În 7 martie, la fix trei luni de la declanşarea procedurii de faliment a Complexului Energetic Hunedoara, proiectul legislativ a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, iar miercuri a fost votat şi aprobat.

Practic este vorba despre celebra ordoinanţă de urgenţă a Guvernului care prevedea că Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Societății „Complexul Energetic Hunedoara” – S.A. un împrumut, în tranșe, în limita sumei de 167.000,00 mii lei, pe o perioadă de 6 luni, cu titlu de ajutor de stat individual pentru salvare, în condiţiile în care CEH „se confruntă cu dificultăți economico-financiare majore”. Banii erau necesari şi pentru achiziţionarea certificatelor de carbon.

[slideshow_deploy id=’27126′]