Parteneriatul dintre Petroşani şi Varpalota a fost prelungit

Anul acesta se împlinesc 18 ani de când a fost încheiat parteneriatul dintre Petroşani şi Varpalota (Ungaria), considerat de autorităţile locale ca fiind benefic pentru ambele comunități.
parteneriat_varpalota1
Din acest motiv, acordula  fost prelungit odată cu semnarea programului de activități comune stabilite de administrațiile celor două localități pentru 2016. „Am participat cu aceeași bucurie ca de fiecare dată la întâlnirea cu reprezentanții administrației publice locale din Varpalota, cu care am convenit ca pe lângă activitățile tradiționale de până acum, axate pe schimburi de vizite pentru elevi, voluntari, profesori și evenimente culturale, să permitem și altor grupuri de societate civilă să fie angrenate în cadrul parteneriatului”, a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
parteneriat_varpalota
Concret, pe parcursul acestui an cele două entităţi administrative, din Petroşani şi Varpalota, vor realiza un program comun al școlilor de muzică din cele două localități, cu evenimente muzicale dedicate comunităților noastre, iar la sugestia partenerilor maghiari va fi realizat și un schimb de vizite între reprezentanții presei.
Edilii din Petroşani sunt de părere că, împreună cu partenerii din administraţia maghiară au reușit în fiecare an să deschidă noi oportunități de apropiere, comunicare și colaborare între cetățenii Petroșaniului și cei din Varpalota.
[slideshow_deploy id=’17217′]