FOTO /DELEGATII DIN 6 TARI, IN SCHIMB DE EXPERIENTA LA SCOALA I.GH.DUCA DIN PETROSANI

In cadrul proiectului Erasmus+ “No child left behind”, scoala I.Gh. Duca din Petrosani a primit vizita unor delegatii din Anglia, Italia, Estonia, Spania Turcia si Polonia. Astfel, in perioada 14-18 martie 2016, scoala petroseneana va fi gazda reprezentantilor celor 6 tari partenere in proiectul finantat din fonduri europene.

IMG_20160314_091056

Saptamana a inceput cu vizitarea sediului nou al scolii I.Gh. Duca din Petrosani, unde delegatiile celor 6 tari au fost intampinate cu paine si sare si unde conducerea scolii le-a prezentat  programul de activitati din urmatoarele zile.

IMG_20160314_085245

 

În această săptămână se vor desfăşura activităţi de învăţare, cultural-artistice şi sportive, activităţi în care vor fi implicaţi copiii din ţările partenere, copiii din familiile gazdă, precum şi copii din învăţământul de masă şi învăţământul special.

 “Partenerii din proiectul Erasmus au venit in aceasta saptamana in tara noastra, dupa vizitele pe care le-am desfasurat si noi in celelalte tari. Este un proiect european care desfasoara activitati de buna practica impreuna cu partenerii nostri. Si ei au vazut multe lucruri la noi si noi am vazut foarte multe lucruri in scolile din tarile pe care le-am vizitat.” a declarat Nicoleta Demeter, directorul scolii I.Gh.Duca din Petrosani

In cadrul acestui proiect, partenerii pot observa diferite activitati in cadrul scolii din tara gazda, care ulterior pot fi aplicate si la ceilalti.

Sistemul educational de la noi cu cel de la ei difera, tocmai de aceea este foarte important sa desfasuram astfel de proiecte deoarece invatam unii de la ceilalti foarte multe lucruri. Se pot aplica si la noi, insa avem nevoie de fonduri mai mari. Noi am aplicat multe dintre activitatile non-formale, care sunt la ei in programul prelungit, pe care incercam si noi sa le desfasuram ca si activitati extrascolare. Pe de alta parte si programul “after school” ar fi necesar sa se desfasoare si in tara noastra pentru ca foarte multe familii au nevoie de acest sprijin.” a mai spus sursa citata.

IMG_20160314_090530

Scopul proiectului este de a implica în toate activităţile toţi copiii, indiferent de problemele pe care aceştia le au, de a colabora la nivel european în spiritul integrării, al acceptării , al toleranţei şi al comunicării. Actiunile derulate de-a lungul intregii saptamani au fost posibile si datorită implicării administratiei publice locale a municipiului Petroşani.

IMG_20160314_091713

[slideshow_deploy id=’19869′]