UN PROIECT DE LEGE PREVEDE O CRESA LA 15.000 DE LOCUITORI. DESI NU ESTE NECESAR, IN PETROSANI EXISTA SPATII CARE POTI FI AMENJATE IN ORICE MOMENT

Un proiect de lege iniţiat de câţiva parlamentari prevede ca in toate orasele care au cel putin 15.000 de locuitori sa se construiasca crese. Iniţiatorii proiectului creşelor susţin că, dacă vor avea unde să îşi lase copiii, mamele vor reveni mai repede la serviciu.

gradinita_copii1

O cresa la 15.000 de locuitori, asta prevede proiectul de lege initiat de parlamentari, menit sa incurajeze tinerele mamici sa revina la locul de munca mai repede. Si asta pentru ca cei mici sunt intr-un loc sigur unde pot face diferite activitati, cat timp parintii lor sunt la serviciu si totodata. Unde mai punem la socoteala ca o cresa particulara este extreme de costisitoare si in bone nu are toata lumea incredere.   Asta presupune ca administratiile publice locale sa prevada construirea creselor din bugetul local, cu aportul fondurilor europene. Desi in acest moment nu este necesara construirea unei crese din cauza natalitatii tot mai scazute, edilul petrosenean spune ca exista spatii care pot fi amenajate in orice moment.

“Cererile in municipiul Petrosani pentru realizarea unei crese nu sunt foarte multe, dar asta nu inseamna ca nu va fi o necesitate la un moment dat.  Avem spatii in invatamant, care pot fi transformate si in crese.” a declarat Tiberiu Iacod Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În cazul în care proiectul va întruni votul majorităţii deputaţilor, senatorii vor avea ultimul cuvânt ca membri ai camerei legislative decizionale.

[slideshow_deploy id=’17217′]