Aleşii locali din Petrila votează încă o dată proiectele din februarie

 

Toate proiectele de hotărâre aprobate în şedinţa din luna februarie de Consiliul Local Petrila vor fi reluate în data de 17 martie, pentru că şedinţa a fost declarată ilegală. Decizia de nelegalitate a fost dată chiar de secretarul Primăriei Petrila, Toma Vărgatu, care a răspuns, de fapt, sesizării înaintate de viceprimarul Vasilică Jurca și consilierii locali Ionel Scărișoreanu, Florin Țurcaș, Doru Boantă și Doru Ghiura.

petrila

”Urmare a sesizării dumneavoastră cu privire la ședința extraordinară a Consiliului Local Petrila din data de 29.02.2016, vă comunicăm următoarele: Verificând cele semnalate de dumneavoastră precum și înregistrarea ședinței, am constatat că au fost încălcate prevederile art.40,  alin.1, din Legea nr. 2015/2001 privind administrația publică locală, motiv pentru care, la următoarea ședință a Consiliului Local actele emise în cadrul ședinței din data de 29.02.2016 vor fi revocate”, se arată în răspunsul trimis contestatarilor de secretarul Primăriei Petrila, Toma Vărgatu.

Ca atare, în CL Petrila se dă „la loc comanda” şi chiar şi validarea celui mai nou membru al legislativului local, Cristian Buium, va fi repus în discuţie pentru validare. Ironia sorţii este că Buium este pus pentru a treia oară în discuţie şi, dacă va fi validat de plenul CL, trebuie să depună încă o dată jurământul, după ce în februarie a parcurs o dată această procedură.

Reamintim că, la finele lunii februarie, Consiliul Local Petrila s-a întrunit în ședință, dar, pentru că nu au fost de acord cu completarea pe loc a ordinii de zi a ședinței, o parte a consilierilor locali au plecat din şedinţă. Iniţial, şedinţa a fost suspendată, însă ulterior primarul Ilie Păducel, încurajat de juriştii care au susţinut că a fost cvorum pentru votarea ordinii de zi, a sunat o parte a aleşilor locali şi le-a cerut să se întoarcă pentru a continua ședința de consiliu.

[slideshow_deploy id=’22083′]