Primăria Petroşani pregăteşte licitaţia pentru dezinsecţie

 

Dezinsecţia se va face din avion anul acesta la Petroşani, însă va fi dublată şi de procedura clasică prin care se urmăreşte combaterea ţânţarilor. La această oră se lucrează la organizarea licitaţiei, a precizat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. 

Dezinsectie

„O să organizăm licitaţie în acest sens cât de curând. Este deja în lucru. La începutul primăverii se face dezinsecţia pentru a avea rezultate optime”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

De precizat că, în acest an, primăriile au obligaţia să întocmească şi să aplice planuri de combatere a țânțarilor astfel încât să fie asigurată și folosirea substanțelor active pentru combaterea țânțarilor responsabili de răspândirea virusului Zika. Direcţiile de Sănătate Publică monitorizează aplicarea acestor măsuri. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a recomandat revizuirea, de către autorităţile publice locale, a progamelor de combatere a dăunătorilor, inclusiv a ţânţarilor, în contextul anunţului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind măsurile de prevenţie pentru virusul Zika.

[slideshow_deploy id=’19661′]



« (Știre anterioară)