Ceasul CEH ticăie. Lichidatorul încă nu a identificat cauzele insolvenţei

Administratorul judiciar nu a depus încă raportul privind insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara. Cele 70 de zile pentru depunerea documentului se apropie de final, iar reprezentanţii Casei de Insolvenţă GMC Craiova susţin că încă mai au timp pentru depunerea acestui raport în instanţă.

“O să fie depus în termen. Mai sunt trei zile până în data de 18 martie. Încă nu am reuşit să identificăm cauzele care au dus la insolvenţă, dar lucrăm la acest raport”, a declarat Florin Săftoiu, reprezentantul Casei de Insolvenţă GMC Craiova.

De cealaltă parte, reprezentanţii Tribunalului Hunedoara spun că administratorul judiciar a depus un raport lunar în data de 10 februarie, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic.

Ministrul Energiei susţine că după depunerea raportului în instanţă, documentul va fi făcut public, astfel oricine va putea vedea care au fost cauzele care au dus Complexul Energetic Hunedoara în insolvenţă.

“În present sunt derulate analize de fond, desfăşurate mai ales de administratorul judiciar, numit de instanţă, în vederea determinării cauzelor şi împrejuărilor care au dus la insolvenţa CEH şi tototdată pentru identificarea măsurilor de reorganizare judiciară ce vor face obiectul planului care va fi depus după definitivarea de către administratorul judiciar a tabelului de creanţe”, arată ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

 

 

[slideshow_deploy id=’27126′]