CJ Hunedoara a făcut primul pas spre modernizarea drumului spre Parâng

După semnarea acordului între Consiliul Judeeţan Hunedoara şi Consiliul Local Petroşani s-a făcut şi primul pas concret pentru modernizarea drumului care merge de la Cabana Rusu în Parâng.

drum-parang

Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie pe SEAP partea de proiectare a drumului spre Parâng, Lucrările propriu – zise nu vor începe, însă, până la vară. „Pe SEAP este licitată partea de proiectare. Va fi finaizată probabil procedura până la mijlocul lunii aprilie. La finalul lunii mai vom scoate proiectul la licitaţie, deci lucrările vor începe cu siguranţă în luna iulie – august”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David.
De precizat că, la momentul semnării acordului de asociere oficialii judeţeni au precizat este nevoie de această investiţie pentru a veni în sprijinul administraţiei locale care se străduieşte de o bună perioadă de timp să revigoreze masivul Parâng. Investiţia este preconizată să se desfăşoare pe un plan multianual, dar dacă se vor găsi resursele financiare necesare lucrările ar putea fi finalizate chiar şi în acest an. Modernizarea drumului spre Parâng, de la Caba Rusu în sus, ar putea aduce o creştere a fluxului de turişti, având în vedere că, în prezent, accesul în staţiune se face doar cu ajutorul instalaţiilor de transport pe cablu ori cu maşini 4X4 pe perioada verii. Pentru a putea fi implementat, studiul de fezabilitate a suferit unele modificări faţă de faza iniţială, astfel încât să fie reduse costurile. În principal, ar fi vorba despre scoaterea din proiect a supratraversărilor prevăzute în vechiul studiu de fezabilitate.
[slideshow_deploy id=’19661′]