Heliport pentru spitalul din Hunedoara. Lucrările încep în câteva zile

Spitalul municipal din Hunedoara va beneficia de serviciile unui heliport, pe care vor putea ateriza elicoptere pentru preluarea acelor pacienţilor în stare gravă, ce trebuie transferaţi spre alte clinici. Investiţia urmează să fie finalizată în circa două luni de zile, a declarat marţi primarul localităţii, Viorel Arion, citat de AGERPRES.

646x404

Potrivit acestuia, proiectul va costa 912.000 de lei, fondurile fiind alocate de la bugetul local, iar lucrările ar putea începe în câteva zile, după obţinerea unui ultim aviz de la Autoritatea Aeronautică, pentru stabilirea unui culoar de zbor.

Este o investiţie pe care o considerăm necesară. Spitalul municipal din Hunedoara este recunoscut ca o unitate medicală de elită, iar acest heliport va consolida această poziţie. Este o sumă considerabilă, dar noi apreciem că heliportul merită toţi banii pentru că va contribui la salvarea de vieţi omeneşti’, a afirmat primarul municipiului Hunedoara.

Heliportul va fi construit pe o platformă în curtea interioară a spitalului din Hunedoara şi va putea fi utilizat atât de elicopterele SMURD, cât şi de cele mai mari, în caz de nevoie. De asemenea, proiectul include un sistem de balizaj ce va permite aterizarea elicopterelor şi pe timp de noapte.

‘Investiţia este una foarte importantă. Pacienţii care au nevoie de intervenţia unui elicopter sunt cei aflaţi în stare foarte gravă, iar în cazul acestora fiecare minut contează’, a apreciat, la rândul său, directorul spitalului din Hunedoara, Nicuşor Ştefan.

În prezent, pacienţii spitalului din Hunedoara, care au nevoie de transport cu elicopterul la o clinică dintr-un centru universitar, sunt preluaţi cu ambulanţele până la stadionul din localitate, ceea ce întârzie cu aproape o oră timpul de răspuns.

Sursa :  www.voceatransilvaniei.ro

[slideshow_deploy id=’17217′]