ASOCIATIA „TERRA DACICA AETERNA” RECRUTEAZA TINERI PASIONATI DE ISTORIE ANTICA

Asociația „Terra Dacica Aeterna”, filiala Deva, recruteaza tineri pasionati de istorie antica cu varste peste 18 ani, pentru a fi chiar ei luptatori si pentru a reconstitui luptele care au avut loc intre daci si romani, in evenimentele la care asociatia ia parte atat in tara cat si in strainatate.

10342487_582710215217894_3537882965276361811_n

„Nu avem restrictii nici la numarul de oameni, insa este de preferat ca acestia sa fie din judetul nostru pentru ca oamenii noi trebuie sa fie uniti la inceput, iar ca varsta este bine sa aiba cel putin 18 ani sau sa fie aproape de implinirea varstei.” a declarat Andrei Pogacias, vicepresedinte pe probleme de comunicare si PR a Asociatiei „Terra Dacica Aeterna”.

Asociatia ofera spectacole de lupte daco-romane in cadrul festivalurilor din tara, dar si din strainatate.

„Noi organizam „Dac Fest”, mai participam la diferite manifestari din tara, participam la „Noaptea Muzeelor” si continuam programul de activitati cu orele de istorie vie. Anul acesta vom fi prezenti si in Franta si Bulgaria, deci avem un an destul de plin.” a mai spus Andrei Pogacias.

Prezenta acestora la diferite evenimente s-a bucurat de un real succes, in special in strainatate.

„In Ungaria noi am fost aplaudati mai tare cred de cat am fost de multe ori in Romania, iar anul trecut in Franta organizatorii ne-au spus ca am fost sufletul festivalului. Occidentalii au o alta viziune asupra evenimentelor de genul acesta, pe cand romanii sunt contemplativi. Copiii si tinerii sunt mai receptivi, insa in alte tari oamenii au venit la noi sa-i invatam si pe ei, au foarte multe intrebari, se vede ca implicarea este mult mai mare atat din partea spectatorilor cat si din partea autoritatilor locale.” a subliniat sursa citata.

Asociatia ” Terra Dacica Aeterna” are filiale in Deva, Cluj-Napoca si Sibiu, insa exista si 2 grupuri in Constanta si Bucuresti, insumand aproximativ 80 de membri in toata tara. Pana in prezent, asociatia a fost prezenta la 100 de manifestari legate de prezentarea istoriei antice de pe acest teritoriu.

[slideshow_deploy id=’27028′]