Cer apă, dar nu îşi fac contracte

 

Locuitorii din zona Peşterii Bolii nu se îngrămădesc să îşi încheie contracte cu operatorul de apă din Valea Jiului, asta deşi s-au făcut branşamentele necesare.

apica

Până de curând, cei care locuiesc în această zonă beneficiau de apă de la Mina Petrila, care avea în zonă o staţie de pompe. Odată cu închiderea minei, s-a închis şi staţia, iar pentru oamenii din acea zonă s-a găsit soluţia branşării lor la magistrala principală. A fost montat şi un apometru general, dar trebuie ca fiecare beneficiar să îşi încheie contracte individuale.

„Ei nu au avut niciodată apă potabilă. Apa pe care o primeau de la mină nu era apă potabilă, era apă industrială.Pentru 21 de familii, problema s-a rezolvat, dar trebuie să înţeleagă că este necesar să încheie contracte.S-a montat apometru general, iar consumul se va împărţi. Numai 2 au încheiat deocamdată contract cu ApaServ. Sper ca săptămâna aceasta să se termine de făcut contracte. Problema este rezolvată, dar depinde de beneficiari acum, să îşi facă contracte”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

Şase familii nu pot beneficia, însă de apă. Stau prea sus şi apa nu are putere să ajungă până la ei. Tehnic, pentru aceştia nu există nicio soluţie.

[slideshow_deploy id=’17636′]