PRORECTORUL EDUARD EDELHAUSER DORESTE SA INFIINTEZE UN PROGRAM DE STUDII IN LIMBA ENGLEZA

Unul dintre cei trei noi prorectori ai Universitatii din Petrosani are deja in plan un programe pe care ar dori sa-l implementeze, pentru a atrage mai multi studenti din tara dar si din strainatate si pentru a le oferi o paleta larga de studii.

edelhauser

„Probabil ca vor fi doua programe de studii de licenta de 4 ani pe minerit, asa m-am gandit deocamdata. Vrem sa aducem studenti din Africa, Asia si America de Sud si bineinteles sa oferim aceste cursuri pentru studentii romani. Taxele care se vor incasa de la studentii straini pornesc de la 3000 de euroa declarat prorectorul Eduard Edelhauser.

Reprezentantii institutiei de invatamant superior au si sprijinul Ministerului Educatiei dar si al Ambasadei pentru ca acest obiectiv sa fie atins cat mai curand.

„Avem promisiuni de la Ministerul Educatiei si de la Ambasada ca se pot aduce studenti si am dori ca acest lucru sa fie posibil din toamna. Locurile se vor aloca de catre ARACIS, dar in mod normal grupele pornesc de la 20 de studenti.” a mai spus prorectorul.

Acest program de studii in limba engleza pentru studentii romani si straini ar putea incepe chiar din aceasta toamna.

De retinut este ca Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a acordat Universitatii din Petrosani calificativul maxim de încredere (Grad de Încredere Ridicat). Acest lucru atestă calitatea actului educaţional, dar şi baza tehnicomaterială şi resursa umană de la Universitatea din Petroşani.

[slideshow_deploy id=’27028′]