Transformarea în muzeu a vechiului depou de locomotive trecută în uitare

Proiectul de transformare a vechiului depou de locomotive de la Petroşani într-un muzeu CFR este departe de a fi pus în practică. Actualii şefi ai Consiliului Judeţean Hunedoara nu ştiu nimic despre acest subiect susţinut de Mircea Ioan Moloţ când era preşedinte al CJ Hunedoara.

În urmă cu mai bine de trei ani, oficialii din cadrul Direcţiei de Patrimoniu a CFR asigura autorităţile locale şi judeţene din Hunedoara de tot sprijinul în vederea realizării unui muzeu CFR la Petroşani, într-o hală a Depoului de Locomotive de la Petroşani. O idee lansată de autorităţile în 2012, dar care pentru realizarea ei are nevoie de acceptul şi sprijinul celor de la Direcţia de Patrimoniu. În decembrie 2012, odatră cu împlinirea a 100 de ani de la darea în folosinţă a depoului, s-a vorbit în premieră despre acest proiect. În faţa vechiului depou fost lansată ideea ca, într-o hală, să se amenajeze primul muzeu CFR din ţară, evident în colaborare cu CJH şi cu Direcţia de Patrimoniu.

Numai că, peste proiectul lansat în faţa depoului s-a aşternut praful. Actualii şefi ai Consiliului Judeţean, instituţie care promitea tot sprijinul în 2012, nu ştiu absolut nimic despre acest subiect de care nimeni nu mai aminteşte. „Este prima dată când aud despre acest subiect. Nu ştiu să fi fost făcute demersuri în acest sens şi nici nu ştiu dacă există vreun studio de fezabilitate sau prefezabilitate. Eu unul sunt deschis la orice investiţie care aduce plus valoare judeţului Hunedoara, Văii Jiului sau oricărei alte zone, şi mai ales dacă discutăm despre valorificarea potenţialului cultural istoric. E chiar prima direcţie pe care mi-o asum şi în viitorul mandate şi ca strategie de dezvoltare a judeţului Hunedoara cred că este principalul pilon pe care ne axăm”, a declarat actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David. Acesta spune, însă, că se va interesa şi a precizat că trebuie estimat un potenţial şi eventualele costuri ale implementrii unui asemenea proiect.

 

 

 



« (Știre anterioară)