Cine este responsabil de condiţiile din şcoli?

Ministerul Educaţiei nu are responsabilitatea de a reabilita şcolile. Anual, la nivel naţional se întâlneşte aceeaşi problemă. Unele şcoli nu au autorizaţie sanitară. Chiar şi la Petroşani a existat un asemenea caz, la grădiniţa din Colonie a fost închisă de DSP pentru că nu deţinea autorizaţii sanitare, iar condiţiile de aici lăsau mult de dorit. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că nu este problema lor rezolvarea acestui aspect.

igrasie-680x365

“Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nu are prevăzute în buget fonduri pentru realizarea lucrărilor de invetsiţii de la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, însă, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din aceste unităţi, a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, arată reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

La începutului anului şcolar, la nivelul judeţului Hunedoara 11 unităţi de învăţământ nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, dintr-un total de 300 de şcoli sau licee. Astfel, primarii sunt sfătuiţi să acceseze fonduri europene pentru aceste lucrări.

[slideshow_deploy id=’22083′]