UPDATE! Protest la Termocentrala Mintia

Aproximativ 100 de angajaţi de la termocentrala Mintia protestează în curtea societăţii. În acelaşi timp, liderii de la Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia au intrat, luni dimineaţa, în greva foamei.

118299_1

UPDATE ! Nu mai puţin de 38 de persoane, lideri ai SLIEDM și membri simpli, au intrat luni în greva foamei, ca urmare a unei decizii adoptate în ședința consiliului sindical de luni dimineața, de la ora 07.00. Primii care au declanşat protestul au fost 18 lideri de sindicat, iar lor li s-au adăugat alți 20 de membri. Reprezentanţii SLIEDM  protestează împotriva deciziei prin care angajaţii sunt trimişi, pe rând în concediu de așteptare, despre care sindicaliştii  spun că nu este corectă.

UPDATE 16.30! Numărul persoanelor care au intrat în greva foamei la termocentrala Mintia a ajuns, luni după amiază, la 65 de lideri de sindicat și salariați. Pe lângă nemulţumirea legată de decizia de trimitere în concediu de aşteptare, oamenii mai reclamă şi faptul că administratorul special al complexului a denunțat în mod unilateral contractul colectiv de muncă.

Pe de altă parte, 23 de mineri de la exploatarea minieră Livezeni au anunțat că au decis să se autoblocheze în subteran.

Update 12.00! Protestul de la Termocentrala Mintia nu se stinge, din contră ia amploare. Luni seara, la orele 22.00 cel puţin 90 de persoane erau în greva foamei. Numărul protestatarilor a crescut exponenţial, de la oră la oră.

[slideshow_deploy id=’30675′]