ÎN PREMIERĂ! CURSURI DE LIDERI AWARD LA PETROSANI

Pentru prima data in Petrosani, un program de educatie non-formală este adus in atentia comunitatii de către Universitatea din Petrosani.

In perioada 26-27 martie, va avea loc primul curs de Lideri Award la Petrosani. La acest curs vor participa cadre didactice din cadrul Universitatii din Petrosani si Colegiul Economic „Hermes”, precum si reprezentanti ai unor ONG-uri din Petrosani, Deva si Vulcan. Liderii Award sunt persoanele care mentoreaza tinerii inscrisi in program, le ofera sustinere, sprijin in alegerea activitatilor  si stabilirea obiectivelor de dezvoltare, motivandu-i totodata sa finalizeze nivelul ales.

The Duke of Edinburgh`s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare ce se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani, care, indiferent de mediul de proveniență sunt încurajați sa desfasoare activitati de educatie non-formala care sa le asigure o tranzitie echilibrata de la adolescenta la varsta destinatar adult.

„Acest program este patronat la nivel global de familia regala Britanică. Programul se adresează tinerilor și adulților care doresc să se implice voluntar in dezvoltarea tinerilor. Toate activitatile noastre se vor derula împreuna cu tinerii cu care vom forma echipe. Este necesar ca acestia sa-si stabileasca o serie de obiective de dezvoltare personale in cele patru sectiuni ale programului: voluntariat, activitati fizice, abilitati personale si aventura. Asteptam cu interes si entuziasm sa mentoram tinerii care doresc sa se inscrie in program. Ei pot incepe programul atat in timpul liceului, cat si in timpul facultatii. Au posibilitatea sa parcurga mai multe nivele progresive de dezvoltare: bronz, argint sau aur, in functie de varsta, activitati si obiective propuse. Adultii care doresc sa fie Lideri Award, pot avea varste cuprinse intre 18 si 80 de ani. La randul lor, tinerii pot deveni Lideri Award , iar persoanele cu experienta isi pot dedica timpul liber in folosul tinerilor” ,a declarat profesorul universitar Claudia Isac.

In Romania, programul este patronat de catre Altesa Sa Regala, Principesa Margareta a  Romaniei si sustinut de Ministerul Educatiei Nationale. In anul 2014 programul  The Duke of Edinburgh`s International Award Romania a primit premiul I in cadrul Galei Societatii Civile Romane, sectiunea tineret, precum si premiul I in cadrul primei editii a Galei Societatii Civile Tinere.

[slideshow_deploy id=’19869′]