1186 de angajaţi CEH îşi vor pierde locurile de muncă

Peste 1000 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara vor părăsi sistemul. Administratorul judiciar al CEH vorbeşte de restructurări masive la nivelul societăţii, astfel încât aceasta să nu intre în faliment.

minerisubteran_225979

“CEH-S.A. trebuie sa implementeze un amplu program de restructurare si reorganizare care presupune reorganizarea activitatii societatii prin elaborarea si aplicarea unor norme de structura unitare pentru activitatea de energie si activitatea de minerit, care va avea ca efect redimensionarea numarului de posturi astfel încât sa se asigure functionarea în conditii optime si de siguranta”, arată administratorul judiciar.

Oficialii Casei de Insolvenţă GMC Craiova arată cum se va face această restructurare de personal, astfel încât producţia să nu fie afectată.

“Prin aplicarea programului de restructurare si reorganizare se vor desfiinta în total 1186 posturi- 210 posturi vacante (rezultate in urma iesirilor din sistem pe cale naturala, respectiv pensionari, decese, etc), din care: 976 de posturi, respectiv 360 posturi TESA, 78 posturi CFL si 538 posturi de muncitori, ale salariatilor care vor fi concediati ca urmare a aplicarii Planului de concediere colectiva, în urmatoarea structura de activitate: activitate energetica: total 812 posturi, din care : 234 posturi TESA, 60 posturi CFL si 518 posturi de muncitori;  activitate miniera: total 97 posturi, din care: 60 posturi TESA, 17 posturi CFL si 20 posturi de muncitori; alte activitati (executiv CEH si PRESTSERV): total 67 posturi, din care : 66 posturi TESA si 1 post CFL. Propunerile de reorganizare care au condus la desfiintarea celor 1186 posturi din cadrul Societatii, sunt rezultatul analizei de personal efectuata impreuna cu administratia societatii si conducerile sucursalelor”, mai susţine administratorul judiciar.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »