COPIII DE LA CENTRUL DE ZI DIN PETRILA AL ORGANIZAȚIEI SALVAȚI COPIII ÎNVAȚĂ SĂ COLECTEZE SELECTIV DEȘEURILE

Consiliul Judeţean Hunedoara promovează colectarea selectivă a deșeurilor în rândul copiilor sprijiniți de organizația Salvați Copiii, Filiala Hunedoara printr-o acțiune socio-educativă.  O echipă a Consiliului Județean Hunedoara se va întâlni luni , 28 martie 2016, ora 13,00 cu un grup de peste 100 de copii de la Centrul de zi din Petrila al Organizației Salvați Copiii.

salvati copiii

La eveniment urmează să participe dl David Adrian Nicolae, Președintele Consiliului Județean Hunedoara,dna Vetuta Stanescu , vicepresedintele Consiliului Județean Hunedoara, dl Dan Stoian, Administrator public și dna Valeria Popescu, președinte al Organizației Salvați Copiii, Filiala Hunedoara. Copiii vor învăța să colecteze separat deșeurile, utilizând pubele colorate. Cu acest prilej, eforturile lor vor fi răsplătite cu materiale de informare și promovare realizate în cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”. Colectarea selectivă se referă la separarea deşeurilor în patru fracţii (hârtie/carton, sticlă, plastic/metal și deșeuri biodegradabile).

colectare-selectiva-338

Conceptul acțiunii de la Petrila se bazează pe educția de la copil la părinte. Copiii participanți la eveniment vor deveni promotori ai colectării corecte a deșeurilor. Președintele organizației Salvați Copiii, Filiala Hunedoara consideră că educația de la copil la părinte a dat rezultate bune în cei 16 ani de activitate. Organizația derulează programe pentru sprijinirea copiilor aflați în situații de dificultate din anul 1999. În aceşti ani, peste 1300 de copii, aparţinând unui număr de 600 de familii, au primit sprijinul Organizaţiei Salvaţi Copiii – Centrul de zi, prin activităţi educative, psiho-sociale, activităţi de întrajutorare materială și activitati de constientizare si informare cu privire la drepturile copilului în societate.

Sistemul integrat de management al deșeurilor va permite reciclarea deşeurilor, cu sprijinul activ al locuitorilor judeţului Hunedoara, care sunt chemaţi să realizeze, începând cu 2016, colectarea selectivă a deşeurilor. Pentru informaţii detaliate cu privire la proiect şi modalitatea de colectare selectivă puteţi consulta site-ul proiectului:www.smidhunedoara.ro.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 233.400.127 lei (fără TVA), din care 99% reprezinta finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu şi din bugetul de stat, iar 1% contribuţia judeţului Hunedoara.

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Hunedoara” are ca scop principal îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din județul Hunedoara şi îşi propune să asigure servicii care permit colectarea selectivă, contribuind la respectarea cerinţelor europene din domeniu.

 

 

[slideshow_deploy id=’19869′]