Atentatele din Bruxelles îngrijorează locuitorii din Bumbești Jiu

 

Tabăra de refugiați care ar putea deveni realitate la Sadu, după atentatele din capitala Belgiei, a îngrijorat și mai mult localnicii orașului din Defileul Jiului. Dacă până acum priveau cu o oarecare compasiune refugiații, după tragedia din Bruxelles, oamenii nu mai vor să audă de sirieni printre ei. Aceștia cer ca locația să fie scoasă de pe lista localităților unde ar ajunge refugiați, mai ales că în zonă încă există o uzină strategică de armament. Oamenilor li s-a alăturat și deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, imediar după atacul terorist din Paris. Peste 2000 de semnături au fost adunate de la locuitorii orașului situat în vecinătatea Petroșaniului, iar aceștia cer retragerea Centrului Bumbești Jiu de pe lista Centrelor Regionale de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de Azil destinate imigranților și nesusținerea introducerii acestui centru pe lista Centrelor de Permanență destinate imigranților veniți în România.

refugiati

” U.M. Sadu este o unitate funcțională care produce muniție, situată la o distanță de aproximativ un kilometru de Centrul de Cazare și Proceduri Bumbești Jiu, destinat migranților. Conform datelor de pe site-ul Prefecturii Gorj, document nesecret, în cadrul U.M. Sadu se găsesc substanțe chimice periculoase folosite în procesul de producție, U.M. Sadu intrând sub incidența HGR nr. 804 din 25.07.2007 privind’ controlul activităților care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanțe periculoase’. Acest obiectiv prezintă risc mare de explozie și incendiu datorită cantităților de substanțe periculoase vehiculate în procesul de producție care ar putea avea efect asupra populației din afara amplasamentelor în cazul formării’ norului toxic’ condus de vânt pe o anumită distanță necontrolabilă. Distanța dintre Curtea Centrului pentru Imigranți și Curtea Școlii Generale (clasele 1-8) este e doar 15 metri. Distanța dintre curtea Colegiului Mihai Viteazu (clasele 9-12) și Curtea Centrului pentru Imigranți este de zero metri, ele fiind gard în gard, Colegiul fiind amplasat la o diferență de nivel de aprox. 10-15 metri față de amplasarea Centrului pentru Imigranți. Imigranții vor putea privi relaxați direct la bază sportivă a liceului, în camerele de internat dedicate elevilor sau în sălile de curs când elevele se schimbă pentru ora de sport. Vă asigurăm cu exactitate că se vede perfect din acele clădiri ale centrului pentru imigranți direct în sălile de curs/ internat ale liceului deoarece o parte din noi am terminat liceul în Sadu. Căminul pentru copii, creșa, grădinița, toate sunt amplasate la aproximativ 500 de metri de Centrul pentru refugiați. Clubul Elevilor — situat la aproximativ 150 de metri de Centrul pentru Imigranți. Casa Vanelor Bumbești Jiu — stația de epurare și alimentare cu apă potabilă a orașului Bumbești Jiu, lacul de acumulare artificial pentru apă potabilă al orașului — la o distanță de 500-1000 de metri de U.M. Sadu. Depozitul de muniție de la Curtișoara situat la aprox. 5 km de Centrul pentru Imigranți. Depozitul de explozibil de la Cariera de Piatră — Porceni situat la 2-2,5 km de centrul destinat imigranților. Depozitul de explozibil de la Cariera de Piatră — Meri, situat la 2,5-3 km de centrul destinat imigranților.

Unul din cele mai importante drumuri de legătură dintre Oltenia și Transilvania — trecătoarea Lainici, începe la nord de orașul Bumbești Jiu și se termină la sud, cu o lungime de 29 de km și este străbătută de DN 66. Și calea ferată simplă electrificată — una dintre cele mai spectaculoase căi ferate, cu cele mai multe tunele din România, Bumbești — Livezeni — Petroșani, singura legătură între Gorj și Hunedoara”, sunt doar câteva dintre argumentele locuitorilor din Bumbești, expuse de liderul PRU.

[slideshow_deploy id=’27126′]