Criza Apei/ Primele masuri anuntate de Adrian David

Problemele legate de calitatea apei furnizată în cursul săptămânii trecute de Apa Prod consumatorilor din zona de nord a județului Hunedoara a ținut ”capul de afiș” al presei locale și a generat firești îngrijorări în rândul cetățenilor din marile orașe ale județului Hunedoara.

Situația a fost analizată astăzi în profunzime de către conducerea Consiliului județean Hunedoara, în subordinea căruia funcționează operatorul de distribuție a apeoi potabile Apa Prod Deva SA. Concluziile acestei analize au fost rezumate de președintele Consiliului județean Hunedoara, într-un raport public prezentat pe pagina sa de facebook.

Adrian David apreciază că:

  1. Cauza sistării apei a fost turbiditatea peste limită, datorată depunerilor și reziduurilor de pe noua coloană de apă;
  2. Situația a fost gestionată greșit din punct de vedere al comunicării catre hunedoreni și astfel s-a creat o stare de agitație;
  3. Din fericire, furnizarea apei a fost sistată în timp util, astfel că nu s-au înregistrat probleme la nivelul sănătății populației.

Pentru criza de comunicare care a generat o stare de panică, președintele Consiliului județean Hunedoara i-a solicitat directorului general al Apa Prod să dispună demiterea echipei de la Departamentul de Comunicare Publică al societății.

”Printre alte măsuri, i-am cerut directorului general Apaprod să elaboreze și să susțină o informare cu privire la situația creată, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Hunedoara de joi, 31 martie. Totodată, corpul de control efectuează începând de astăzi verificări amănunțite cu privire la contractul de lucrări HD-CL 3 „Reabilitarea sistemelor de tratare si transport pentru alimentarea cu apa a localitatilor Hateg, Calan, Simeria si Deva”, pentru a determina dacă există disfuncționalități sau încălcări ale prevederilor contractuale. Voi face publice concluziile acestui control și vă asigur că voi lua toate măsurile necesare bunei funcționări și a imaginii instituției! În calitate de autoritate tutelară a SC Apaprod SA îmi cer scuze tuturor hunedorenilor care au avut de suferit în urma acestui incident!”, spune Adrian David, președintele Consiliului județean Hunedoara.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]