Sucilă ar putea fi luat cu salvarea în scurt timp. 21 de zile de greva foamei!

 

Fostul poliţist vulcănean Adrian Sucilă solicită ministrului Justiţiei să se aplece, dacă doreşte, asupra dosarului lui pentru a  vedea că în România există şi persoane condamnate strict pe baza unor interceptări ale SRI.

Adrian-Sucila-680x365

Solicitarea lui Adrian Sucilă vine ca urmare a declaraţii făcute de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cum că în România nu există astfel de situaţii. „Ministrul Justiţiei spunea într-un interviu că în România nu există persoane condamnate sau dosare în care să se fi pronunţat condamnări doar pe interceptări, necoroborate cu alte probe. În acest caz, o sfătuiesc să ia acest dosar şi să-l studieze, poate este o premieră în România”, a spus Adrian Sucilă, condamnat pentru act sexual cu un minor.

De 21 de zile, fostul poliţist se află în greva foamei lângă sediul Judecătoriei Petroşani şi spune că nu va renunţa la protest, chiar dacă starea sa de sănătate se deteriorează. „Starea mea de sănătate este oarecum bună, chiar dacă mă simt  slăbit. Am intrat în faza în care, şi dacă aş vrea să mănânc, nu mai pot. S-a obişnuit organismul doar cu apă şi ceai neîndulcit. Conform studiilor medicale, organismul cedează după 4 săptămâni. Cel mai mult mă ţine în putere adrenalina generată de nedreptatea care mi s-a făcut şi nu vreau să fac un show mediatic cu salvări, girofaruri, ci încerc să rezist cât de mult pot” ,a  declarat Sucilă.

De precizat că Adrian Sucilă aşteaptă motivarea sentinţei, pentru a promova un recurs în casaţie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. De asemenea, va cere şi revizuirea dosarului, ca urmare a hotărârii Curţii Constituţionale privitoare la neconstituţionalitatea interceptărilor SRI.

 

[slideshow_deploy id=’22083′]