Disponibilizări cu plăţi compensatorii, la neviabile

Minerii de la unităţile care aparţin de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului care vor pleca din sistem anul acesta, în baza programului de restructurare convenit cu Uniunea Europeană, vor beneficia de aceleaşi măsuri de protecţie socială ca şi colegii lor disponibilizaţi în anii anteriori.
bani
„Anul acesta avem 145 de disponibilizări, conform notificării reactualizate, la care am primit răspuns anul trecut în data de 16 noiembrie de al Bruxelles. Sunt prinse aceste disponibilizări în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Sunt alocate sumele exact ca în anii trecuţi. Toate previziunile şi toate calculele făcute în BVC sunt făcute pe 145 de disponibilizări. Sunt toate condiţii din anii anteriori”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNIMVJ. Tradus în cifre, acest lucru înseamnă plăţi compensatorii în valoare de 37.000 de lei brut, iar ulterior, la ieşirea din sistem, ajutor de şomaj şi venituri în completare, ce vor fi suportate din fondurile Ministerului Muncii.
Ultimele disponibilizări la minele neviabile au avut loc la finele anului trecut, iar pentru anul acesta disponibilizările sunt prevăzute să fie operate în toamnă. La SNIMVJ, la minele Paroşeni şi Uricani şi la sediul administrativ al societăţii mai lucrează aproximativ 1130 de persoane.
 [slideshow_deploy id=’22083′]