Brădet – Parâng, traseu de mountain bike

Senatorul Haralambie Vochiţoiu îi cere vicepremierului Vasile Dâncu să îi spună dacă există posibilitatea amenajării unui traseu de mountain bike la Petroşani. Dacă zona de la Brădet şi până în staţiunea montană Parâng ar fi amenajată pentru biciclişti, aici s-ar realiza cel mai lung traseu de acest gen din toată Europa. Pe lângă acest aspect, traseul ar fi unul dintre cele mai pitoreşti.

“Există o serie de trasee, între care unele depășesc 10 km, care ar putea fi amenajate special pentru acest sport din ce în ce mai popular la nivel continental și global. Unul dintre acestea se găsește pe raza Municipiului Petroșani și face legătura între Zona de agrement „Brădet și Stațiunea „Parâng, traseu care odată amenajat, ar putea deveni una dintre cele mai lungi și atractive trasee pentru downhill bike din întreaga Europă. Investițiile în astfel de amenajări nu sunt foarte costisitoare, necesitând doar marcaje și semnalizări, podețe, popasuri și alte intervenții minimale. Mai mult, tineri pasionați au și conceput proiecte pentru o serie de astfel de trasee, însă acestea se lovesc adesea de reprezentanții unor autorități publice, obișnuiți să aloce sume însemnate pe drumuri care nu se mai finalizează, pe contracte cu pavele și alte betoane”, susţine senatorul hunedorean, Haralambie Vochiţoiu.

La nivelul Văii Jiului nu există un asemenea traseu amenajat pentru biciclişti, asta în condiţiile în care aici se organizează un astfel de concurs.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]