Situaţie critică la termocentrala Mintia

Peste 300 de angajaţi ai termocentralei Mintia pot fi puşi în situaţia de a ajunge la serviciu pe banii lor. După denunţarea contractului colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, angajaţii au pierdut mai multe drepturi, inclusiv cel care stipula că au dreptul la transport la şi de la locul de muncă.

“Sunt 700 de energeticieni care fac naveta. Peste 300 vin de la mai mult de 15 kilometri distanţă. Dacă nu se va găsi o soluţie oamenii fie vor veni pe banii lor, fie nu vor mai venit deloc la serviciu”, a declarat Mircea Crişovan, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia.

Sindicaliştii de la SLIEM au găsit şi o soluţie. Au identificat trei oferte pe care i le-au prezentat administratorului special.

“Datorită denunțării C.C.M. și a expirării contractului cu firmele de transport, Sindicatul Liber Independent Deva-Mintia a fost nevoit să se implice pentru rezolvarea problemei transportului salariaților la Mintia.Pentru aceasta au fost contactate 3 firme care fac transport de persoane.
În urma ofertelor cea mai avantajoasa este cea de la Devatrans SRL, adică 105 lei/salariat/luna pentru un nr. de minim 300 de persoane.BV Dasler Transporter a făcut o singură oferta de 171 lei/persoană pentru un nr. minim de 316 persoane.Tirius Transtur SRL a oferit un preț de 110 lei/salariat/luna pentru un nr. minim de 370 de persoane. Transportul urmând a se efectua cu două autobuze cu capacitate maxima de 96 de persoane pe două trasee care să acopere toate stațiile existente, iar pentru schimbul I și schimbul III cu autobuze conform numarului de persoane cerute”, mai arată Crişovan.

 

[slideshow_deploy id=’30675′]