Tribunalul Hunedoara a trasat graniţele între Petroşani şi Aninoasa

Tribunalul Hunedoara a stabilit limitele administrative teritoriale ale municipiului Petroşani şi oraşului Aninoasa. Zona industrială de la Livezeni rămâne la Petroşani, deşi Aninoasa spera să poată pună mâna pe această fâşie de teren şi, mai ales, pe activităţile economice din această zonă. 
livezeni
„Stabileşte limita hotarului administrativ ce separă municipiul Petroşani judeţul Hunedoara, de oraşul Aninoasa, judeţul Hunedoara, astfel: 1.Pentru zona Polatişte, limita de hotar între UAT Petroşani şi UAT Aninoasa este stabilită pe malul stâng al Jiului (ţinând cont de sensul de scurgere) până la podul de cale ferată Livezeni, apoi pe lângă calea ferată, care rămâne pe teritoriul administrativ Petroşani, până la limita veche stabilită prin Legea nr.2/1968, ilustrată în anexa grafică nr.1 al raportului de contraexpertiză tehnică judiciară în topografie, cadastru şi geodezie, întocmit în prezenta cauză (…) şi delimitată de punctele: A, B, 1 – 48, raport de contraexpertiză ce face parte integrantă prezentei. 2. Pentru zona Codrişor, limita de hotar între UAT Petroşani şi UAT Aninoasa este stabilită astfel încât curţile celor care plătesc taxe şi impozite la Primăria Petroşani să fie incluse în UAT Petroşani, iar a celor care plătesc taxe şi impozite la Primăria Aninoasa, să fie incluse în UAT Aninoasa, ilustrată în anexa grafică nr.2 al raportului de contraexpertiză tehnică judiciară în topografie, cadastru şi geodezie, întocmit în prezenta cauză de experţii Răcăşan Maria, Gavrilescu Marius Gheorghe şi Coţolan Ana şi delimitată de la punctele B, 31 – 38,E, raport de contraexpertiză ce face parte integrantă prezentei. 3.Pentru zona Dâlja, limita de hotar între UAT Petroşani şi UAT Aninoasa este stabilită pe aceleaşi principii ca şi pentru Zona Codrişor, ilustrată în anexa grafică nr. 3 al al raportului de contraexpertiză tehnică judiciară în topografie, cadastru şi geodezie şi delimitată de la punctele c, 1 – 11,j, raport de contraexpertiză ce face parte integrantă prezentei. 4.Pentru celelalte zone limitele de hotar între UAT Petroşani şi UAT Aninoasa, rămân cele vechi, stabilite prin Legea nr.2/1968”.
Prefectura Hunedoara este cea care a deschis acţiunea în instanţă, după ce administraţiile publice nu au ajuns la un consens pe cale amiabilă în ceea ce priveşte grăniţuirea. Lupta cea mai aprigă s-a dat pentru terenul de la Livezeni de aproximativ 20 de hectare ce reprezintă de fapt o zonă industrială, unde sunt cantonate o serie de societăţi comerciale.
[slideshow_deploy id=’17217′]