Ilie Botgros contestă decizia de începere a judecăţii pentru delapidare

Ilie Botgros, fostul primar al Aninoasei, a contestat decizia judecătorilor de la Petroşani care au dispus începerea judecăţii în dosarul în care acesta este acuzat de delapidare şi purtare abuzivă.

botgros

Contestaţia a fost înregistrată joi pe rolul Tribunalului Hunedoara şi a primit termen la data de 25 aprilie.

Judecătorii de la Petroşani au dispus începerea judecăţii în cazul fostului primar al oraşului Aninoasa, Ilie Botgros, după ce s-a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de procurorii petroșăneni. „Respinge  cererile şi excepţiile formulate de către inculpatul Botgros Ilie. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 532/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani privind pe inculpatul Botgros Ilie, trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare și purtare abuzivă”, este decizia Judecătoriei Petroșani.

Fostul primar al oraşului Aninoasa, Ilie Botgros, a fost trimis în judecată pentru delapidare, într-un dosar în care cercetarea s-a întins pe mai mulţi ani.

Reclamaţia pe baza căreia s-a demarat cercetarea a fost formulată de actualul primar, Nicolae Dunca. Fostul edil este acuzat că, în peroada ianuarie 2011-iulie 2012, ar fi ridicat suma de peste 1,5 miliarde de lei vechi din fondurile publice, bani pe care nu i-a returnat administrației locale și pentru care nici nu a depus documente justificative. În luna februarie 2013, prefectul de Hunedoara declara că: „S-a facut un control la Primaria Aninoasa si s-a descoperit o delapidare, de cateva zeci de mii de lei. Se pare ca fostul primar a luat bani. Acolo este o problema serioasa. Probabil, imprumutul luat de catre autoritatile locale nu a fost folosit asa cum trebuia. Este o situatie critica”.

[slideshow_deploy id=’17217′]



(Următoarea știre) »