Primăria Lupeni caută copiii săraci

Municipalitatea de la Lupeni caută să îi identifice pe copiii care provin din familii defavorizate. Administraţia locală de la Lupeni va acorda tichete sociale preşcolarilor care merg la grădiniţă, în cadrul programului “Fiecare copil în grădiniţă”.

primaria-lupeni-prima-pagina-794x346

“Se aprobă modalitatea de identificare a beneficiarilor de stimulant educaţional acordat sub formă de tichete sociale pentru grădiniţă, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, care frecventează unităţile de învăţământ preşcolar şi provin din familii defavorizate, domiciliate pe raza municipiului Lupeni şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor identificate”, arată Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele criterii :

  1. a) Vârsta minimă a copilului este de 3 ani , împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent . Copii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte de împlinirea vârstei de 3 ani însă devin eligibili doar în luna în care împlinesc 3 ani;

b). vârsta maximă a copilului este de 6 ani , împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent;

Venitul lunar pe membru de familie este de până la de 2 ori venitul minim garantat pentru o persoană singură , prevăzut de Legea nr. 416/2001 , privind venitul minim garantat , cu modificările şi completările ulterioare”, respectiv 284 lei / membru de familie.

[slideshow_deploy id=’17636′]