Primarul Buhăescu l-a convins pe vicepremierul Vasile Dâncu că Valea Jiului are nevoie de sprijin de la Guvern

Prezent, la începutul acestei săptămâni, la București, pentru o nouă sesiune de lucru a Asociației Orașelor din România, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a stabilit mai multe contacte cu membri ai Cabinetului Cioloș.

buhaescu-cu-dancu

Într-o primă întâlnire la nivel înalt, Dănuț Buhăescu a fost primit la discuții de vicepremierul Vasile Dâncu. Primarul orașului Uricani i-a prezentat acestuia situația extrem de dificilă cu care se confruntă nu doar orașul Uricani, ci întreaga Vale a Jiului, ca urmare a problemelor economice și sociale ale regiunii. Buhăescu i-a solicitat vicepremierului Vasile Dâncu un sprijin masiv din partea Guvernului României, în vederea promovării unor programe și măsuri care să conducă, într-un final, la dezvoltarea infrastructurii publice locale, condiție esențială, în opinia sa, pentru a atrage investitori noi și turiști în zona Văii Jiului.

De asemenea, primarul orașului Uricani i-a solicitat vicepremierului sprijin în crearea unor programe economice dedicate acestei zone, programe care să genereze locuri de muncă, cu prioritate pentru tineri, dar și pentru șomerii din localitățile Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroșani și Petrila.

”I-am expus toate aceste probleme domnului Vasile Dâncu, așa cum l-am informat și asupra altor aspecte care țin de viața economică și socială a Văii Jiului, de administrația publică locală și greutățile pe care noi, primarii, le întâmpinăm în Valea Jiului. Având în vedere numărul mare de probleme pe care i le-am expus, domnul vicepremier Vasile Dâncu a promis că, în perioada următoare, va stabili un calendar de lucru concret, în cadrul căruia va fi prevăzută inclusiv o vizită în teritoriu a mai multor oficiali guvernamentali, astfel încât prin stabilirea unui contact direct cu realitățile zonei, dar și printr-o întâlnire cu  toți primarii Văii Jiului, să identificăm împreună acele soluții care pot genera măsuri concrete de dezvoltare a zonei noastre, măsuri pentru care Guvernul se va angaja să găsească resursele de finanțare necesare”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta mai arată că, potrivit promisiunilor făcute la întâlnirea de la Asociația Orașelor din România, Primul Ministru Dacian Cioloș și-a exprimat intenția de a trimite în Valea Jiului o echipă interministerială condusă de vicepremierul Vasile Dâncu.

[slideshow_deploy id=’19869′]