139 de hectare de teren au fost făcute scrum pe raza județului Hunedoara

139 hectare de pășune au fost cuprinse de flăcări într-o singură zi.

Pompierii hunedoreni, au intervenit în cursul zilei de ieri, la stingerea mai multor incendii de vegetație uscată, în județului Hunedoara.

Potrivit ISU Hunedoara, acestea au avut loc raza localităţilor Certeju de Jos, Poieniţa Voinii, Lelese, Buceş, Deva, Sârbi, Lupeni şi Valea Lupului.

3

”Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în 6 aprilie, la 9 incendii, dintre care 8 de vegetaţie uscată, 1 acţiune de asigurare măsuri psi şi 2 activităţi de recunoaştere în teren.Opt echipaje, alcătuite din 53 de pompieri, ale Detaşamentelor Hunedoara şi Deva, precum şi Secţiei Ilia, Staţiei Brad şi Gărzilor Lupeni şi Baru au intervenit pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Certeju de Jos, Poieniţa Voinii, Lelese, Buceş, Deva, Sârbi, Lupeni şi Valea Lupului.”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.

5

În total, a fost afectată de arderi o suprafaţă de aproximativ 93 hectare de litieră, arboret şi lăstăriş, pe raza localităţilor Certeju de Jos, Poieniţa Voinii, Lelese şi Buceş şi 46 hectare de vegetaţie uscată.

6

Stingerea arderilor, cauzate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a fost îngreunată de vântul care a suflat puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »