După un an şi jumătate, dosarul lui Moloţ e tot la DNA

Dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, este cercetat pentru fapte de corupţie nu a ajuns încă în instanţă, după un an şi 5 luni de la declanşarea cercetărilor.

mircea-molot1

Mircea Ioan Moloţ a fost, pe rând, reţinut, apoi în arest la domiciliu, pussub control judiciar pentru ca acum în cazul său să nu mai existe nicio măsură restrictivă. A rămas doar sechestrul asigurător instituit de Direcţia Naţională Anticorupţie în acest dosar extreme de mediatizat, în care Moloţ este cercetat pentru trafic de influență, în formă continuată; luare de mită, în formă continuată; folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial; spălare de bani, în forma instigării; conflict de interese şi deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat. În acelaşi dosar cu ex-preşedintele CJ Hunedoara, mai sunt cercetaţi fostul vicepreşedinte al instituţiei, Tiberiu Balint, precum şi  trei oameni de afaceri, parteneri ai Consiliului Judeţean în diverse proiecte de investiţii.

Mircea Ioan Moloţ este însă optimist şi spune că şi în acest caz, aşa cum s-a mai întâmplat în alre dosare anterioare, la finalizarea cercetării soluţia va fi de neîncepere a urmăririi penale.

[slideshow_deploy id=’19661′]