Vrei să circuli în siguranță? Află ce sfaturi ne dau polițiștii!

IPJ Hunedoara recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.

combustibil-masini-politie

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic; se recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, în cazul în care vizibilitatea este redusă.
Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să menţină o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde. Deplasarea pietonilor se face numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe partea stânga a drumului, în direcția sa de deplasare, în afara părții carosabile ori pe acostament, iar dacă acesta lipsește cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să poată observa vehiculele care circulă din sens invers pentru a se putea proteja în situația în care se impune.

Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axul drumului și numai prin locurile marcate și semnalizate cu indicator rutier pentru pietoni, iar în lipsa acestuia pe la colțul intersecției și numai după ce s-a asigurat că traversarea se poate efectua în condiții de siguranță, chiar dacă se află pe trecerea de pietoni.

Nu sunt asimilați pietonilor bicicliștii, cărora, pentru deplasarea pe drumul public, le revine obligația de a utiliza pentru deplasare pistele special destinate acestora iar în lipsa acestora, partea carosabilă. Biciclistului îi este interzis să traverseze drumul public pe trecerea de pietoni, pe bicicletă.

[slideshow_deploy id=’30675′]