Aleşii locali de la Petrila îşi bat joc de cetăţeni

Li se spune aleşi locali deoarece că au fost votaţi de cetăţeni ,pentru a le reprezenta interesele în cadrul consiliului local. La Petrila, o parte dintre aceştia , par a fi uitat care este menirea lor în cadrul forului legislativ.

Astăzi, Consiliul Local al orașului Petrila, ar fi trebuit să se întrunească pentru a vota mai multe proiecte de hotătâre, unele cu importanţă semnificativă, cum ar fi rectificarea bugetului local. La şedinţa convocată de primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, au fost prezenţi doar şase consilieri locali din cei 19 câţi are legislativul. Nici măcar cel care a convocat şedinţa, adică edilul, nu a fost prezent la şedinţă. În cadrul şedinţei ar fi trebuit supuse spre aprobare mai multe proiecte de hotărâre, printre care şi rectificarea bugetului local al oraşului Petrila. Nefiind întrunit cvorumul, şedinţa a fost declarată nestatutară.

“Dacă nu vin la şedinţă, nu se ţin. Consilierii sunt plătiţi pentru fiecare şedinţă la care participă”, a declarat Toma Vărgatu, secretarul Primăriei Petrila.

Nu este pentru prima dată, în acest an, când la Petrila nu se pot ţine şedinţele de Consiliu Local din cauza consilierilor care nu îşi respectă angajamentele. Astăzi, consilierii locali  care au fost prezenţi  la şedinţa sunt Vasile Jurca, Doiniţa Maria Bălănesc, Cornel Preda, Zoltan Benke, Ioan Temneanu şi Doina Dragomir.

 

[slideshow_deploy id=’27126′]