Conflict de interese. Poate începe judecata în cazul lui Resmeriţă jr.

 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a întocmit raportul de admisibilitate în dosarul în care deputatul PSD Cristian Resmeriţă  vrea să scape de acuzaţia de conflict de interese formulată de ANI: Asta înseamnă că în curând poate începe judecata propriu – zisă a recursului formulat în cauză.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la ultimul termen de judecată, comunicarea către părţi a raportului care s-a întocmit în legătură cu admisibilitatea cererii de recurs formulată de Cristian Resmeriţă. De fapt, au precizat reprezentanţii Curţii Supreme, aceasta este tot o etapă a procedurii de filtru în care se află dosarul de 10 luni, iar părţile pot formula obecţiuni la acest raport, în teremul legal.
De precizat că, la instanţa de fond – Curtea de Apel Alba Iulia, deputatul PSD Cristian Resmeriţă a pierdut procesul cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate şi din acest motiv a atacat decizia cu recurs.  Deputatul Cristian Resmeriţă, care este şi preşedintele PSD Lupeni şi, mai nou, candidatul acestei formaţiuni politice la Primăria Lupeni, este acuzat de ANI de conflict de interese.
La data de 12 ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul deputatului PSD din Valea Jiului şi a comunicat că acesta „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”.
[slideshow_deploy id=’30675′]