Weekend cu 8 incendii pe raza județului Hunedoara

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 8 – 10 aprilie, la 8 incendii, dintre care 4 de vegetaţie uscată.

poze-incendiu-casa

Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a intervenit în localitate, pe strada Transilvaniei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc dezafectat, aflat în proprietatea primăriei. Echipajul de pompieri a localizat incendiul ce s-a manifestat la aproximativ 100 de kilograme de carton şi deşeuri textile. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de focul deschis în spaţii deschise.

Un echipaj al Detaşamentului Petroşani a intervenit în municipiu, pe strada Vişinilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o claie de fân. Pompierii au stins incendiul, generat de jocul copiilor cu focul, înainte de a se extinde la vecinătăţi.

Garda de intervenţie Lupeni a acţionat cu un echipaj şi o autospecială cu o capacitate de 5.000 litri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din lemn. În incendiul, cauzat de flacăra deschisă în spaţii deschise, a fost distrusă anexă cu o suprafaţă de aproximativ 10 mp.

Pompierii Detaşamentului Deva au intervenit în municipiu, pe Bulevardul 22 Decembrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Echipele de intervenţie au reuşit izolarea incendiului la aproximativ 15 kilograme de materiale textile. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Patru echipaje de pompieri, dotate cu echipamente de stingere de la Detaşamentele Hunedoara şi Petroşani, ai Staţiei Brad şi Gărzii Râu de Mori au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetaţie uscată ce s-au manifestat pe aproximativ 18 hectare de teren, pe raza localităţilor Giurăşti, Petroşani, Lelese şi Densuş. Stingerea arderilor, cauzate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a fost îngreunată de vântul care a suflat puternic.

[slideshow_deploy id=’24093′]