Stadionul ”Minerul” Lupeni renaște din propria-i cenușă

Stadionul ”Minerul” Lupeni a cunoscut de-a lungul timpului drumul spre performanță pentru generații întregi de sportivi. În urmă cu ani de zile, pe acest stadion se desfășurau numeroase competiții de fotbal sau de rugby, care aduceau fală comunității și la care, de cele mai multe ori, cele 3000 de locuri din tribune se dovedeau a fi neîncăpătoare pentru publicul iubitor de sport din Lupeni.

stadion1

Din păcate, după anul 2010 care a consemnat și retragerea echipei de fotbal din campionat, în lipsa fondurilor necesare pentru sprijinirea activităților sportive, dar și regresul legat de derularea unor competiții sportive generatoare de performanţă, au condus la o scădere a interesului față de stadion și, ntr-un final, s-a ajuns chiar la deteriorarea acestuia.

stadion2Acum, datorită numeroaselor solicitări primite în mod special din partea tinerilor, dar și a iubitorilor de sport din localitate care şi-au dorit foarte mult reînvierea vieţii  sportive a oraşului, la nivelul municipiului Lupeni, odată cu reluarea activităților sportive prin construirea unor echipe sportive de tineret şi copii cu performante foarte bune,  autorităţile locale au căutat soluţii pentru a reda și stadionului ”Minerul” din Lupeni strălucirea de altădată.

Lucrările de renovare la vechiul stadion şi pregătirea acestuia pentru competiţii sportive au început deja, astfel încât, în cel mai scurt timp, actul sportiv se va putea desfăşura din nou în condiţii de siguranţă deplină, atât pentru sportivi cât şi pentru participanţii la aceste evenimente. 

stadion3Deputatul Cristian Resmeriţă , cel care este prezent la aproape toate manifestările sportive  din municipiul Lupeni, a preluat solicitările primite în acest sens din partea tinerilor şi, împreună cu Primăria Lupeni şi primarul Cornel Resmeriă, au depus toate demersurile pentru obţinerea fondurilor necesare renovării stadionului.

”Ca urmare a numeroaselor  solicitări primite la biroul meu parlamentar, dar și cele contabilizate la Primăria Lupeni, din partea cetăţenilor,  prin care ni s-a solicitat renovarea Stadionului Minerul , am depus un amendament la Legea Bugetului de Stat pentru obţinerea resurselor de finanţare necesare renovării acestuia şi aducerea lui  la standardele necesare desfăşurării unor acte sportive de calitate. În plus, vrem ca și spectatorii  prezenţi în tribune să beneficieze de condiţii decente la vizionarea acestor competiții. Sunt mulțumit de faptul că obţinerea fondurilor necesare pentru acest proiect dedicat cetăenilor din Lupeni a  dat posibilitatea autorităților locale să înceapă renovarea stadionului. Am convingerea că, nu peste mult timp, la stadionul ”Minerul” se vor putea desfăşura activităţi sportive în condiţii de siguranţă, la un inalt nivel tehnic. În prezent stadionul a intrat în reparaţii capitale, va fi renovat şi dotat , astfel încât  în cel mai scurt timp va fi adus la standarde care să permită iubitorilor sportului din Lupeni şi din toată Valea Jiului să se bucure de  competiţiile sportive care se vor desfăşura aici. Consider că este foarte important ca tinerii să aibă o viaţă sportivă activă, sportul fiind cel care contribuie la o dezvoltare armonioasă a copiilor noştrii la fel cum sper ca, odată cu redeschiderea stadionului ”Minerul” să creăm condițiile necesare pentru ca, nu peste multă vreme, să putem vorbi din nou despre performanțe sportive la Lupeni, performanțe care să readucă oamenii în tribune în număr cât mai mare și să genereze un capital de imagine pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat Crisian Resmeriță.
stadion4
[slideshow_deploy id=’19869′]