Averile lui Resmeriţă, Condoiu şi Gărdean – puse sub sechestru

 DNA a dispus măsura sechestrului asigurător  pe averea inculpaţilor din Dosarul „Resmeriţă – DNA”. Este vorba despre bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Gardean Miron Dorel, Resmeriţă Cornel şi Condoiu Cristofor Alin.
Procurorii anticorupţie spun că primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă, şi Cristofor Alin Condoiu – la data comiterii faptei şef al Biroului de achiziţii şi investiţii din cadrul primăriei municipiului Lupeni, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În schimb, omul de afaceri Miron Dorel Gărdean, la data faptei acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, a fost acuzat şi trimis în instanţă pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
„La data de 11 noiembrie 2011, inculpatul Resmeriță Cornel, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea inculpatului Gardean Miron Dorel, a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanţat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja. Acest contract a fost atribuit de inculpații Cornel Resmeriţă și Condoiu Cristofor-Alin cu încălcarea atribuțiilor de serviciu care le reveneau conform dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare și prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea prețului cu suma de 3.364.144,86 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât și un folos necuvenit obținut de SC Termogaz Company SA”, se arată în rechizitoiul întocmit de procurorii anticorupţie.
Mai mult, deși cei doi cunoșteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a stațiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceștia au acceptat prețul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale, după cum a reieşit din cercetări. Cea mai mare parte a preţului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21 decembrie 2011, folosind fonduri alocate în regim de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Primăria municipiului Lupeni s-a constituit parte civilă în cauză, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
[slideshow_deploy id=’30675′]


« (Știre anterioară)