Elevii din Valea Jiului şi-au testat cunoştinţele

 

Elevii de la liceele din Valea Jiului, dar şi studenţii universităţii Petroşani s-au întrecut în cadrul unei competiţii. Concursul de cultură generală s-a aflat la ediţia cu numărul 5, iar întrebările au fost legate de tradiţia, cultura şi istoria Văii Jiului.  În ceea ce priveşte proba de cultură generală, elevii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida au demonstrat că sunt cei mai buni.

Echipe de elevi ale liceelor, dar şi o echipă a instituţiei de învăţământ superior din Petroşani participat şi la proba de teatru. De departe, cea mai bună piesă de teatru le-a aparţinut elevilor de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan, care au interpretat un pasaj din piesa lui George Topârceanu, “În jurul unui divorţ”.

Pentru prima dată, la concurs au participat şi studenţi ai Universităţii din Petroşani.

„În tinerii care concurează astăzi, noi vedem viitorii noștri studenți. Îi primim cu drag, ori de câte ori ne solicită, ca să se familiarizeze cu universitatea, să ne cunoască actuvitățile și să vadă cum este să fii student. Suntem polul, nu numai științific al Văii Jiului, ci și unul cultural, dar și un pol sportiv al Văii Jiului, așa încât semnalul dat de noi să fie perceput la întreaga lui valoare în tot județul Hunedoara”, a declarat prof.dr.ing Sorin Radu, Rector al Universității din Petroșani.

Cei mai buni la toate probele s-au dovedit a fi elevii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, urmați pe podium de cei de la Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva și locul III, le-a revenit liceenilor de la Retezat Uricani. Aceştia au fost premiaţi de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a ţinut să îi felicite pentru prestaţie.

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’19869′]



(Următoarea știre) »