A început procedura de canonizare a Părintelui Arsenie Boca

 
Arsenie Boca ar putea fi declarat sfânt, Biserica Ortodoxă a început procedurile de canonizare a celui supranumit „Sfântul Ardealului”.
Arsenie-Boca-660x400
 
Sâmbătă, 16 aprilie 2016, la sediul Episcopiei Devei și Hunedoarei, s-a desfășurat prima ședință de lucru a comisiei teologice mitropolitane speciale care cercetează viața și activitatea părintelui Arsenie Boca.
Comisia este condusă de Înaltpresfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de alți doi ierarhi: Preasfințitul Daniil, Episcopul Daciei Felix și Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.Oricum, Arsenie Boca este sfânt pentru sutele de mii de credincioşi care vin în pelerinaj la mormântul acestuia de la Mănăstirea Prislop. Mii de oameni au semnat şi o petiţie adresată Bisericii Ortodoxe Române prin care cer canonizarea acestuia, dar cu greu s-au mișcat lucrurile. În toamna anului trecut,  BOR a demarat, însă, procedurile, destul de greoaie şi au început să strângă dovezi pentru trecerea lui Arsenie Boca în rândul sfinţilor .
Canonizarea unui sfânt cuprinde mai multe etape. O comisie specială ii analizeaza candidatului faptele, viata si sfarsitul vietii, credinta, scrierile, faptele minunate si multe alte. Toate aceastea sunt apoi prezentate mai marilor Bisericii Ortodoxe, care trebuie pe baza acestor date să ia o decizie.
 [slideshow_deploy id=’20328′]