Biserică nouă la Brad

 

Locuitorii municipiului Brad au o nouă biserică ortodoxă, hramul lăcașului  fiind ales pentru a cinsti memoria minerilor care au trudit în minele de aur și cărbune. La sfințirea bisericii au participat Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, episcopul Severinului și Strehaiei, dar și episcopul Devei si Hunedoara.

brad

La slujba de târnosire oficiată de soborul de preoți au participat peste două mii de credincioși din municipiul Brad. ” Ridicarea acestei biserici a fost posibilă datorită implicării deosebite a credincioșilor din Parohia Brad III și în special a preotului paroh Gheorghe Stan. Începerea lucrărilor a avut loc în data de 27.07.2007. Hramul bisericii Sf Ierarh Nicolae și Sf Mare Muceniță Varvara a fost ales în cinstea și memoria minerilor care au trudit, unii plătind cu viața, în adâncul muntelui pentru a scoate la lumină aur și carbune de la minele din zona Brad, în special la Barza și Țebea. Sumele necesare construirii au fost alocate de la bugetul de stat, prin sprijin parlamentar, bugetul local prin sprijinul consiliului local și donații de la societăți comerciale și, bineînțeles, credincioșii din parohie.

brad1

„Lucrările executate și materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate iar vitraliile executate la Milano, fac din ferestrele bisericii adevărate opere de artă”, a spus primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

[slideshow_deploy id=’13837′]