Costel Avram a demisionat din PNL/ Scrisoare deschisă adresată tuturor liberalilor care mai cred în demnitatea unui politician

 

costi

Comunicat de presă

Scrisoare deschisă adresată tuturor liberalilor care mai cred în demnitatea unui politician

Ca partid de opoziție, în ultimii ani echipa PNL Petrila a dus o politică fermă și constructivă în spiritul proiectului de țară propus de președintele Iohannis, susținând valorile de reformă a structurii și mentalității clasei politice.

Chiar am crezut la un moment dat că politica noastră, structurată decent, bazată pe respect faţă de oameni şi orientată pe dezvoltarea durabilă se va dovedi câştigătoare. M-am înşelat. Se pare că ne-am minţit singuri că vom reuşi. Astăzi, 17 aprilie, sunt nevoit să renunţ la calitatea de politician liberal. Vă asigur, dragi colegi care aţi fost parteneri umăr la umăr, că am făcut tot ce este omeneşte posibil să rezist pentru a continua din interior să muncim împreună pentru a atinge standardul la care ne-am angajat în fața alegătorilor.

Traiesc momentul in care omul Costel Avram are nevoie de un „ respiro politic”, ceea ce presupune o pauza pe scena politica hunedoreana.

Decizia mea are la bază un istoric stufos pe care, timp de mai multe luni, am încercat să îl înţeleg, tocmai pentru a nu fi acuzat că sacrific partidul din cauza unor imaturităţi ale unuia sau altuia din echipa noastră.

Dragi colegi liberali,

Suntem organizaţia din judeţul Hunedoara în care s-a încălcat pentru prima dată Codul de etică al PNL. Vă amintiţi introducerea, pe uşa din dos, a domnului Ilie Păducel, primarul în funcţie din Petrila, fost membru PCR, refuzat de PSD pentru alegerile din iunie 2016. Ilie Păducel face parte din galeria comunistă de top, cea care a încasat salariu de la Partidul Comunist. NU NOI, CEI DE LA PETRILA, AM CERUT CODUL. NOUĂ DOAR NI S-A CERUT SĂ-L ÎNCĂLCĂM! Acesta a fost momentul în care am făcut demersuri interne (contestaţii la organizaţia judeţeană şi naţională) pentru a analiza modul în care Ilie Păducel a fost validat în Biroul Politic Local în contextul în care echipa noastră nu i-a acordat votul.

Aşteptăm de câteva luni răspuns. Am primit doar dispreţ. Dispreţ de la o echipă de la judeţ care este şi ea mult „prea tânără” în PNL pentru a înţelege cum s-a sudat şi cum s-a consolidat PNL Petrila şi, implicit PNL Hunedoara. Am simţit astfel cum, încet-încet, PNL se îndepărtează (sper că nu) ireversibil de promisiunea de a face o altfel de politică.

La intrarea domnului Păducel în partid nu i s-a impus să adere la valorile liberale, ci nouă ni s-a cerut să ne coborâm standardul și să devenim asemenea fostului nostru adversar politic. Mă văd astfel pus într-o situație imposibilă. Orice reușită a echipei lui Ilie Păducel este o înfrângere a liberalismului și o trădare a electoratului PNL.

Cu noi, cei de la Petrila, doar s-a deschis Cutia Pandorei. A urmat apoi tăvălugul politic care a distrus organizaţiile. Nu are rost să le enumerăm noi aici, pentru că sunt vizibile şi de la Centru. Acel CENTRU care şi-a permis sacrificarea PNL pentru interese minore. Nu vorbim de cei din PDL care au venit alături de noi şi am format marele PNL. Mă refer la cei care vin, de pe o zi pe alta, pentru a-şi menţine privilegiile personale și ale găștilor. Adică vorbim de veneticii aduşi – chipurile – ca să câştige primăriile, ca şi cum noi ceilalţi, echipele care am menţinut acest partid pe scena politică, am fi nişte incompetenţi.

Dragi colegi liberali,

Uitaţi-vă în jurul vostru şi răspundeţi-vă la o întrebare: vă mai recunoaşteţi colegii? Nu cumva suntem obligaţi acum să ne aşezăm la masa discuţiilor alături de cei cu care ne-am luptat 4 ani de zile?

Şi atunci, vă întreb, când am fost o voce politică matură, atunci când am convins oamenii să nu îi voteze pe adversarii noștri politici sau astăzi, când le cerem oamenilor să-i voteze pe aceiaşi adversari? Ce argumente credibile putem aduce? Doar unul amar şi plin de umilinţă ne poate sta la îndemână: idealurile politice pentru care românii l-au votat pe Klaus Iohannis au fost abandonate tocmai de PNL pentru calcule electorale mărunte! Am trădat principiul pentru un câștig minor și discutabil.

Dragi colegi liberali,       

Poate că „politicianul trebuie să aibă stomac rezistent”, dar ce ne facem atunci când „ulcerul a perforat”?

Politica se face peste capul nostru. Am făcut greşeli, am învăţat din ele, dar nu am ucis destine, nu am distrus cariere, nu am îngenunchiat oameni și nu am cerşit clemenţă adversarilor politici.

Domnilor liberali cu cerneala neuscată pe certificatul de politician,

Politica nu se face sub presiunea INTERLOPILOR. Politica nu se face sub braţul DICTATURII și nici cu PUMNUL CU ARGINȚI.  Politica nu este un PACT cu DIAVOLUL. Astfel de modele ucid formaţiuni politice.

Politica se face cu OAMENI pentru care ECHIPA e mai presus de poziţiile pe listele electorale. Politica se face cu „PIEPTUL FERM, cu VOCE GROASĂ, nu cu POALELE ÎN CAP „, după cum spunea chiar preşedintele Bogdan Ţâmpău.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care nu mă mai regăsesc în echipa PNL. În această echipă a PNL.

Aveți încredere în voi și luptați pentru adevăratele valori!

„Sunteți, domnilor, reprezentanții unui popor care este mândru și poate fi mândru de trecutul său, și care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeți rolul pe care trebuie să-l aibă în lume; fiți cât de modești pentru persoana dumneavoastră, nu fiți modești pentru poporul pe care îl reprezentați. ” – Ion I.C. Brătianu

Costel Avram

[slideshow_deploy id=’20328′]