Mesajul fostului prefect de Hunedoara, Sorin Vasilescu

13-vasilescu-660x330 (1)
Dragi prieteni,

Perioada cât am exercitat funcția de prefect al județului Hunedoara a reprezentat pentru mine o mare onoare, poziție din care am avut ocazia să cunosc oameni profesioniști din administrațiile publice locale hunedorene, din structurile Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara – și, desigur, din cadrul Serviciilor Publice Deconcentrate ale ministerelor. Preocuparea principală a fost de a răspunde problemelor punctuale sau cu caracter general care au apărut la nivelul județului, în zona de competență, sau de a așeza la masa negocierilor partenerii sociali atunci când s-a solicitat implicarea reprezentantului Guvernului.

Am reușit, cu ajutorul și experiența profesională oferite de cei menționați anterior, să menținem un climat echilibrat la nivelul județului. Desigur, au fost și momente mai dificile, situații în care, din motive obiective, a trebuit să amânăm implementarea unor soluții. Ceea ce vreau să subliniez astăzi este că o funcție administrativă are câteva caracteristici esențiale – atunci când lucrurile merg bine nimeni nu știe despre efortul depus de oamenii din instituția respectivă, dacă apare o criză, atunci, firesc, toată atenția este concentrată în direcția oamenilor în cauză.

Rezultatele celor două vizite ale Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne a evidențiat faptul că personalul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara este unul competent, bine pregătit și dedicat activităților conferite prin lege. Scrisoarea de felicitare trimisă de către Guvernul României prin care felicita această instituție cu privire la gradul ridicat de transparență este elocvent în acest sens.

Vă rog să-mi permiteți să mulțumesc tuturor colaboratorilor, oamenilor deosebiți, cu care am avut privilegiul de a lucra în acești aproape patru ani de prefect al județului Hunedoara. Gândul mi se îndreaptă, firesc, către aparatul propriu al instituției, care nu de puține ori a fost suprasolicitat. Aprecieri sincere am cu privire la subprefecții Vasilică Potecă, Ioan Gabriel Samoilescu și Fabius Tiberiu Kiszely.

Mulțumesc de asemenea conducerii Consiliului Județean Hunedoara, domnilor Mircea Ioan Moloț, Dorin Gligor, Adrian David, Ioan Rus, doamnei Vetuța Stănescu pentru modul în care am colaborat instituțional.

Îmi exprim gratitudinea față de sprijinul primit din partea primarilor care administrează cele 69 de Unități Administrativ-Teritoriale din județul Hunedoara, fără de care nu am fi reușit să ne îndeplinim principalele atribuții legate de organizarea alegerilor sau intervențiile în situațiile de urgență.

Liderii organizațiilor județene ale partidelor politice au dat dovadă de echilibru în abordarea relațiilor cu Instituția Prefectului, fapt care a fost de natură să nu tensioneze relațiile oficiale.

Președinții organizațiilor sindicale hunedorene au fost, de asemenea, deschiși dialogului, încercând, cu atitudini pro active, să identifice și să găsească soluții constructive în cadrul ședințelor Comisiei de Dialog Social, motiv pentru care le transmit întreaga mea considerație.

Un gând special am pentru jurnaliștii cu care am interacționat în această perioadă. Le mulțumesc pentru faptul că au informat publicul cu privire la activitatea mea, dar și pentru modul în care au subliniat aspectele care puteau fi îmbunătățite. Tuturor le transmit mulțumiri, putere de muncă pentru a prezenta informația echilibrat și corect și pe mai departe.

Vă asigur de întreaga mea considerație pe toți cei care primiți acest mesaj, direct sau indirect.

Sorin Adrian Vasilescu

[slideshow_deploy id=’19869′]