Parcul din Colonie, nici în car, nici în căruţă. GTS Company nu a mai realizat ce a promis

 De patru ani, copiii din cartierul Colonie au rămas fără parcul în care se jucau, asta în timp ce firma care a concesionat terenul de la municipalitate şi care promitea amenajarea unui spaţiu pentru recreere s-a mulţumit doar să împrejmuiască terenul şi atât. Între timp şi unele avize au expirat, însă abia acum municipalitatea decide să ia măsuri. Deocamdată doar la nivelul de corespondenţă oficială.
 parc_colonie
În  24 mai 2012,  Consiliul Local al Municipiului Petroşani a aprobat concesionarea prin licitaţie publică a  suprafeţei de peste 1600 mp, situate în str. Griviţa Roşie din Cartierul Colonie, adică, mai precis, a  singurului parc din această zonă a localităţii. În nota de fundamentare se preciza că spaţiul respectiv va fi amenajat pentru recreere, iar licitaţia a fost câştigată de  SC GTS COMPANY SRL, aceeaşi firmă care administrează şi restaurantul La Belle Epoque, situat în imediata vecinătate a acestui parc, adică gard în gard. Doi ani mai târziu, în data de 16.01.2014, s-a solicitat aprobarea de către CL Petroşani a documentaţiei Plan Urbanistic de Detaliu  (PUD) pentru proiectul „Amenajarea spaţii verzi şi construirea unui spaţiu public de agreement în municipiul Petroşani”, pe strada Griviţa Roşie.
Potrivit datelor oficiale, în PUD se preciza că pe acest teren vor fi amplasate terase, bazine, locuri de joacă, spaţii verzi, etc, totul în perfectă armonie cu construcţiile existente şi cu cadrul natural. Numai că, în patru ani de la aprobarea concesiunii, în zonă nu s-a întâmplat nimic, cu excepţia unui gard împrejmuitor, care îi împiedică pe copii să se joace la vechiul lor loc de recreere. 
„Ce s-a întâmplat în aceşti 4 ani? Zona a fost împrejmuită ca în urma unei invazii otomane, iar copii acestui cartier se joacă pe stradă şi pe lângă aceste împrejmuiri. Atunci când am votat proiectul, am anunţat  cetăţenii zonei şi mi se cereau lămuriri. Între timp, termenul pentru avizul tehnic, care era pentru un an, a expirat. Am solicitat de multe ori lămuriri despre acest proiect.  Am întrebat ce se va întâmplă cu acest spaţiu, în condiţiile în care este expirat avizul tehnic. Răspunsurile nu au putut lămuri nimic, pentru că nu se doreşte a se lămuri această situaţie.
Într-o societate normală , contractul de concesiune trebuia reziliat de un an şi organizată altă licitaţie, cu acelaşi scop: spaţiu public de agrement”, este de părere consilierul local Viorel Pascu, cel care a urmărit îndeaproape acest proiect. De suferit au doar cetăţenii, care nu mai au nici vechiul parc şi nici  un nou loc de agrement, aşa cum s-a promis.
Primăria s-a decis, în sfârşit să ia măsuri. „I-a expirat autorizaţia de construcţie şi nu a prelungit-o. PUD-ul nu este, însă, expirat, iar concesiunea este plătită la zi. Am dat dispoziţie să se poarte o corespondenţă oficială cu reprezentanţii societăţii, să vedem ce vor să facă în continuare”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
[slideshow_deploy id=’30675′]