Prognoza meteo pe trei zile/ Vremea extremelor. De joi, începe!

Joi, vremea va deveni în general frumoasă, dar se va menţine răcoroasă dimineaţa. Cerul va avea unele înnorări în nordul, centrul şi estul ţării, unde izolat va ploua slab, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în centrul, estul şi sud-estul ţării, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât ieri, se vor situa între 11 grade în depresiuni şi 20 de grade, izolat în sudul ţării.

umbrela_furuna_poza_buna_01529900

La munte, vremea va deveni în general frumoasă, dar se va menţine răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales în Carpaţii Orientali, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în prima parte zilei. Termometrele vor indica la amiază 7 grade la Păltiniş si Predeal, 6 la Semenic si la Sinaia, 8 la Arieşeni şi 1 grad sus pe Ceahlău.

Vineri, vremea va continua să se încălzească şi se va menţine în general frumoasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade. Cerul, variabil în cursul zilei, se va innora temporar seara însă doar izolat, în sud-vest, poate ploua slab. Local în Transilvania, Moldova şi in Subcarpaţii Getici şi izolat în rest, se va produce brumă.

Sâmbătă, vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiaza. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii extinse la munte, în vestul, nordul şi centrul tării si local în rest. Izolat, cantitătile de apă pot fi mai însemnate si vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime, mai ridicate decât normele climatologice specifice acestei perioade, vor fi cuprinse între 15 si 24 de grade.

[slideshow_deploy id=’19661′]
Sursa: REALITATEA.NET