Nedeia de la Sălătruc

Sute de credincioși au venit astăzi la nedeia tradițională din a doua zi de Paști, organizată de comunitatea momârlanilor din parohia ortodoxă de la Sălătruc. Oamenii au marcat aici continuitatea unei frumoase tradiții, cu respect față de străvechile obiceiuri ale oamenilor locului.

nedeia2

Pe lîngă preacucernicii părinți, oaspeți de seamă ai comunității de pe Sălătruc le-au fost primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian Nicolae David.

nedeia

”O nedeie frumoasă, cu obiceiurile despre care îmi place să vorbesc în fiecare an. Anul acesta l-am lăsat pe prietenul și colegul meu Adrian Nicolae David să guste înaintea mea din pâinea cu vin, obicei al locului. Ouăle de Paști au fost pentru toată lumea, o adevărată distracție. Am simțit căldura sufletească a oamenilor cu care m-am întâlnit aici și cărora le mulțumesc și le doresc tot binele din lume”, a descris emoția primei nedei a anului 2016 în municipiul Petroșani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

neeia3

nedeia1

[slideshow_deploy id=’17636′]