„Conştiinciozitate” maximă. Asfaltări pe ploaie

 Muncitorii care lucrează la reabilitarea străzii Dacia din Colonie dau dovada de maximă „conştiinciozitate”. Nu au oprit lucrările nici măcar când afară ploua torenţial, ceea ce i-a făcut pe mulţi să se întrebe cât de bine sunt executate şi cât va ţine asflatul turnat printre picăturile de apă.
asfalt_ploaie2
 
În cartierul Colonie din Petroşani se desfăşoară în această perioadă un amplu program de reabilitare a străzilor. Banii vin de la bugetul local, în baza unui contract cadru încheiat pe o perioadă de 4 ani cu executantul. Daniel Vişan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Primăria Petroşani spune că nu ştie cât costă lucrările de reabilitare a acestei străzi şi a precizat că, doar la final, când se va face recepţia, se va putea avansa o sumă exactă. Apreciază, însă, că execuţia va costa undeva la 100.000 de lei. Problema este că muncitorii lucrează chiar şi pe ploaie, ceea ce ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte buna execuţie a poiectului de reabilitare. Vişan este, însă, liniştit, şi spune că lucrarea are doi ani de garanţie, aşa că, şi dacă asfaltul nu va ţine, constructorul va efectua reparaţiile pe banii lui (n.r. asta dacă nu se găsesc cumva motive pentru care garanţia de bună execuţie să fie „denunţată”, cum s-a întâmplat şi pe Centrul Civic). „Undeva la un miliard de lei vechi va costa, că are vreo 400 de metri liniari. Dar, repet, nu am date exacte. Nu alocăm bani înainte, că nu e investiţie, e reparaţie. Avem un contract cadru de reparaţii, facem lucrările, le recepţionăm, după care plătim. Contractul cadru este încheiat pe patru ani. Nu cred că lucrările se desfăşoară pe ploaie, probabil muncitorii au pregătit terenul doar… Oricum toate lucrările sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani”, a declarat Daniel Vişan.
Surprinzător este că muncitorii nu au un timp limită, un termen (?) în care să finalizeze lucrarea, după cum spune directorul DPADPP, aşa că este de neînţeles de ce nu au luat o pauză măcar până se oprea ploaia!
 
[slideshow_deploy id=’19869′]