Efectele unui ceai de busuioc asupra organismului tău

Busuiocul – folosit încă din antichitte – este considerat un remediu natural eficient în lupta cu numeroase afecţiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, acneea sau artrita reumatoidă.

ceai-de-busuioc

Luptă împotriva virusurilor
Datorită proprietăţilor antiinfecţioase şi antiinflamatorii îl puteţi transforma într-un adjuvant important în tratarea gripei. Tot ce trebuie să faceţi este să beţi zilnic ceai de busuioc sau cel puţin să puneţi câteva frunzuliţe din această plantă în infuzia care vă place. De asemenea, se spune că poate fi folosit şi în tratarea herpesului.

Busuiocul este eficient pentru întreg sistemul imunitar, pentru că distruge bacteriile care permit dezvoltarea infecţiilor virale, a răcelilor, a gripei şi a herpesului.

Util în curele de slăbire
Planta ajută organismul să menţină un strat de lipide normal în comparaţie cu înălţimea şi are capacitatea de a reduce viteza de transformare a zaharurilor în grăsimi, drept pentru care poate fi utilizat cu succes în curele de slăbire.

Ceai:
– 10-12 frunze spălate şi strivite şi o linguriţă rasă de ghimbir se prăjesc într-o tigaie, la foc mic, pana cand frunzele se înmoaie. Se adaugă o cana cu apa si se fierb cateva minute. Se adaugă o linguriţă de miere şi se beau 3 ceaiuri călduţe pe zi, prin înghiţituri rare, după mesele principale.

Sursa: realitatea.net
[slideshow_deploy id=’17217′]


« (Știre anterioară)